Vakantie met (of zonder) honden in Duitsland bij - Urlaub mit (oder ohne) Hunde bei "Haus Oberweiler"
  • Home
  • Vakantie Appartement Haus Oberweiler
    • woonkamer
    • eetkeuken
    • slaapkamer 'Aarde'
    • slaapkamer "lucht"
    • bibliotheek
    • sanitaire ruimtes
    • diverse ruimtes
    • balkon en tuintje
    • voorheen
  • Omgeving
  • Links
  • Contact

Informatie algemeen

Petit Blancs ligt in les Blancs, dit vindt u in de Bourgogne, in het natuurgebied de Morvan. Het ligt ong. 15 km ten zuiden van Avallon en 6 km ten zuiden van Quarré les Tombes aan de D10 richting Saulieu. Les Blancs is een gehucht met 5 huizen, postcode 58230, vallende onder de commune st Agnan, departement Nievre.

Gouloux ligt in Metz Roblin, een gehuchtje wat hoort bij het plaatsje Gouloux. Het ligt 15 minuten van les Blancs en heeft ook de postcode 58230, en ligt tevens in de Nievre.

Ons huis bevindt zich vlakbij het gehucht Saint Agnan. Dit kleine plaatsje op enkele minuten rijden heeft een hotel-restaurant en een camping. Het plaatsje ligt aan het Lac St Agnan wat op 3 kilometer loopafstand van ons vakantiehuis ligt. Op 6 kilometer ligt het kleine dorpje Quarre les Tombes. Hier kunt u uw dagelijkse boodschappen doen, er is een leuk pleintje en er zijn diverse winkeltjes. Quarré-les-Tombes is zo'n typisch Frans dorpje met een gezellig pleintje voor de dorpskerk met caféetjes, waar 's morgens vroeg al de nieuwtjes van het dorp worden uitgewisseld. Het dorp ligt op een smal plateau dat de dalen van de Cure en Cousin scheidt en dankt zijn naam aan de ruim 100 stenen sarcofagen die rondom de kerk liggen. Aangenomen wordt dat deze tomben afkomstig zijn uit de Merovingische en Karolingisch periode. Er zijn 2 restaurants in Quarré les Tombes en een van de beste bakkers uit de omgeving.

Op 10-15 km liggen de plaatsen Avalon, Vezelay en Salieu. Iets verder weg maar nog altijd binnen een uur rijden vindt u grote plaatsen als Dijon, Auxerre en Autun.

Diverse Informatie:
Winkels: de openingstijden van de winkels in Frankrijk zijn anders dan in Nederland. De winkels zijn open van 9:00 uur tot 12:00 (soms 12:30) en dan van 14:00 uur (14:30) tot 19:00 uur. Op zondag morgen zijn de winkels open tot 12:00 uur. In de grotere steden zijn de grote supermarkten de hele dag open.

Brandstof: u tankt het goedkoopst bij de grote supermarkten. Dit kan vaak 10 tot 15 eurocent schelen!

Tol: op weg naar Saint Agnan, komt u door twee tolheffingen. De eerste is voor Parijs en kost ong. 13,50 , de tweede krijgt u na Parijs en kost ong. 13,00. Let op er zijn verschillende tolhokjes: voor contante betaling (afbeelding mannetje in hokje); creditcard betaling (CC teken) en voor mensen met een abonnement (T).

De bewegwijzering in Frankrijk is goed te noemen, er zijn om de paar kilometer rustplaatsen aan de snelweg en er wordt duidelijk aangegeven waar en wanneer u weer een wegrestaurant / benzinestation tegenkomt.

Tip terugweg: neem niet de eerste grote parkeerplaats na Parijs maar degene daarna (ong 50 km verder) het is hier altijd een stuk rustiger en schoner, en er is veel gras om de honden uit te laten.

Routeschrijving naar Saint Agnan:
- Breda
- Antwerpen
- Gent
- Lille
- Parijs
- Direct na Charles de Gaulle 1e afslag richting Lyon
- Altijd Lyon aanhouden (A5)!!
- Vervolgens Sens(A19)
- Auxerre (A6)
- Avallon, van de tolweg af, afslag 22
- Richting Saulieu (linksaf)
- Richting Cussy les Forges (rechtsaf voor restaurant Courtepaille)
- Richting Quarré les Tombes (rechts)
- In Quarré les Tombes weer Saulieu aanhouden (D10); na kerk links
- Na ca 5 km links af richting St Agnan, u rijdt nu les Blancs binnen,vervolgens is het ,het 2e huis aan de linkerkant

Voor Gouloux kunt u ook hierheen komen, wij rijden met u mee naar het huisje.


Informatie honden in Frankrijk

BELANGRIJK NIEUWS Site Nederlandse Ambassade  en site LICG inzake meer dan 5 honden meenemen

 I. Europees dierenpaspoort / rabiësinenting Alle honden en katten die van de ene naar de andere lidstaat van de Europese Unie reizen, moeten in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort.

Het Europees dierenpaspoort identificeert het dier door middel van een elektronisch systeem (chip) of een tatoeage, en vermeldt de rabiësinenting. Het wordt afgegeven door uw dierenarts.

De rabiësinenting, vermeld in het paspoort, moet bovendien geldig zijn tijdens het verblijf in Frankrijk (zie vragen en antwoorden in de bijlage).

II. Bijzondere bepalingen voor «aanvals-, waak-, en verdedigingshonden» die gevaarlijk kunnen zijn: Een forse toename van ongelukken, die des te ernstiger zijn omdat ze voortkomen uit beten veroorzaakt door honden met een lichaamsbouw die hen geschikt maakt voor aanval, waak of verdediging, heeft de Franse wetgever ertoe gebracht om twee hondencategorieën te definiëren. De honden uit deze twee categorieën kunnen gevaarlijk zijn en worden onderworpen aan bijzondere bepalingen die betrekking hebben op de invoer en doorreis in Frankrijk. De eerste en tweede categorie zijn als volgt gedefinieerd:

1- De eerste categorie van aanvalshonden of waakhonden betreft honden die niet staan ingeschreven in een erkend stamboek, en die qua lichaamsbouw lijken op de rassen Staffordshire terrier, American Staffordshire terrier (“pit-bulls”), Mastiff en Tosa. Het is verboden deze honden mee te nemen voor een verblijf in Frankrijk of ze mee te nemen op doorreis in Frankrijk.

2- De tweede categorie van waak- of verdedigingshonden betreft zuivere hondenrassen die staan ingeschreven in een erkend stamboek: Staffordshire terrier, American Staffordshire terrier, Rottweiler, Tosa, en honden die lijken op het Rottweilerras. Het is toegestaan deze honden mee te nemen voor een verblijf op of doorreis over het Franse grondgebied. Echter, het dragen van een muilkorf en aanlijning is verplicht in voor het publiek toegankelijke plaatsen, en de eigenaar moet bovendien verzekerd zijn voor dit dier.

III. Voorzorgsmaatregelen De autoriteiten kunnen controles uitoefenen bij binnenkomst in Frankrijk of op elk ander moment op het Franse grondgebied. De eigenaren of hondenbezitters moeten in staat zijn om de bovengemelde documenten aan te tonen: het Europees dierenpaspoort, de inschrijving in het stamboek en de verzekering voor de waakhonden die tot de tweede categorie behoren krachtens de wet gevaarlijke honden. Bij in gebreke blijven, kan het dier worden uitgewezen bij binnenkomst op het Franse grondgebied of in een dierenasiel geplaatst worden.

Reizigers die beschikken over een huis in Frankrijk wordt aangeraden om honden waarvoor zij verantwoordelijk zijn, en die behoren tot de tweede categorie, aan te geven bij het gemeentehuis, zoals voorzien in de regelgeving.

IV. Vragen Antwoorden 1. Wat verstaat men onder een geldige rabiësinenting?

De inenting wordt als geldig beschouwd, wanneer zij is uitgevoerd volgens het geldige protocol in de lidstaat waar de injectie is gegeven, overeenkomstig de gebruiksvoorschriften van het laboratorium waar het vaccin is gemaakt. Als het dier nog nooit is gevaccineerd, of als de herhalingsenting niet is uitgevoerd binnen de termijn die is voorgeschreven door de fabrikant van het vaccin, dan moet de termijn in acht genomen worden die bepaald is door de fabrikant om de inenting als geldig te kunnen beschouwen. In ieder geval kan die termijn niet korter zijn dan 21 dagen.

2. Vanaf welke leeftijd mag mijn pup of kitten met mij naar Frankrijk reizen?

Het is verboden voor reizigers om puppies en kitten die jonger zijn dan drie maanden en die niet zijn ingeënt tegen hondsdolheid Frankrijk in te voeren. De immuunrespons van heel jonge dieren maakt het niet mogelijk om hen efficiënt te vaccineren. De aanbevelingen van het laboratorium waar het vaccin is gemaakt, het protocol van uw land van verblijf en de minimum-termijn van 21 dagen maken het in het algemeen niet mogelijk om met dieren van een heel jonge leeftijd te reizen. Reizigers wordt dus aangeraden contact op te nemen met hun dierenarts om het vaccinatieprogramma uit te voeren, de reis te plannen, en, in het laatste geval, voor opvang te zorgen van het jonge dier tijdens hun verblijf in Frankrijk.

3. Hoe kan ik verifiëren of mijn hond wel of niet behoort tot de eerste categorie van honden waarvan de binnenkomst op het Franse territorium verboden is?

De honden die staan ingeschreven in een erkend stamboek behoren per definitie niet tot de eerste categorie.

Als waakhonden geen verklaring (stamboek) hebben die hun ras bevestigt, zijn honden met kenmerken van dogachtigen en die behoren tot de eerste categorie, vooral herkenbaar aan hun lichaamsbouw. In het geval van een geschil met de Franse autoriteiten, is het aan de rechter, die, in het uiterste geval, een uitspraak zal doen over de classificatie van het dier.

Om hondeneigenaren in staat te stellen hun verantwoordelijkheid te nemen alvorens op vakantie te gaan in Frankrijk, is het nuttig om, eventueel met behulp van de dierenarts, de volgende elementen door te nemen om de kenmerken van waakhonden te herkennen:
  Waakhonden met kenmerken van dogachtigen hebben een massief en zwaar lijf, een sterk beendergestel en een dikke hals. De romp en de kop zijn de twee belangrijkste elementen; de romp is krachtig, breed, cilindervormig met gewelfde ribben; de kop is breed en massief, waarvan de schedel en snuit een min of meer vierkante vorm hebben. De overgang tussen de snuit en de schedel is vrij duidelijk herkenbaar door een kuiltje; de stop.
  Honden die doorgaans « pit-bulls » worden genoemd, hebben veel overeenkomst met de volgende beschrijving:


o kleine dog met variabele kleuren, de omvang van de borstholte ligt tussen ongeveer 60 cm (wat overeenkomt met een lichaamsgewicht van ongeveer 18 kg) en 80 cm (wat overeenkomt met een lichaamsgewicht van ongeveer 40 kg). De schofthoogte kan reiken van 35 tot 50 cm;

o gespierde, kortharige hond met een krachtige verschijning;

o een massief voorlijf met een verhoudingsgewijs licht achterlijf;

o de overgang tussen de snuit en de schedel (de stop) is niet erg duidelijk, de snuit heeft ongeveer dezelfde lengte als de schedel hoewel minder breed, stompe neus;

o de kaken zijn sterk, met sterk ontwikkelde wangspieren.
  Honden die doorgaans « boerbulls » worden genoemd en die tot de eerste categorie behoren, hebben veel overeenkomst met de volgende beschrijving:


o dog met vaak een kortharige wildvacht, groot en gespierd, met een hoog, massief en lang lijf;

o de kop is breed, met een brede schedel en een tamelijk korte snuit;

o hangende lippen, de snuit en de neus kunnen zwart zijn;

o brede hals met kwabben (de kossem);

o de omvang van de borstholte is groter dan 80 (wat overeenkomt met een lichaamsgewicht zwaarder dan 40 kg). De schofthoogte is ongeveer 50 à 70 cm;

o het lijf is behoorlijk zwaar en cilindervormig;

o de buik heeft een volume die vergelijkbaar is met die van de romp.
  Honden die behoren tot de eerste categorie en die qua lichaamsbouw vergelijkbaar zijn met honden van het ras Tosa, hebben veel overeenkomst met de volgende beschrijving:


o kortharige dog met een variabele kleur, in het algemeen wildkleur, witgrijs of zwart, groot en met een robuust gestel;

o de omvang van de borstholte is groter dan 80 cm (wat overeenkomt met een lichaamsgewicht dat zwaarder is dan 40 kg). De schofthoogte is ongeveer 60 à 65 cm;

o de kop heeft een brede schedel, met een duidelijke overgang tussen de snuit en de schedel, middelgrote snuit;

o sterke onderkaak en bovenkaak;

o de hals is gespierd en heeft een halskwab;

o de romp is breed en hoog;

o de buik is zeer ingetrokken;

o de staart is breed aan de basis.

4. Wat verstaat men onder een hond die overeenkomsten heeft met het Rottweilerras?

Honden die behoren tot de tweede categorie en die qua lichaamsbouw lijken op honden van het Rottweilerras vertonen een grote overeenkomst met de volgende beschrijving:

o kortharige dog, met zwartrossige vacht;

o een korte en gedrongen hond met een cilindervormig lijf en waarvan de omvang van de borstholte groter is dan 70 cm (wat overeenkomt met een gewicht dat zwaarder is dan 30 kg). De schofthoogte is ongeveer 60 à 65 cm;

o de schedel is breed, met een vooruitstekend voorhoofd en gespierde wangen;

o de snuit is middelgroot, met sterke kaken;

o de stop (overgang tussen snuit en schedel) is zeer geprononceerd;

o de neus ligt op hetzelfde niveau als de kin.

5. Wat verstaat met onder een inschrijving in een erkend stamboek?

Elke hond die de kenmerken heeft van een waakhond kan alleen Frankrijk in als hij wordt begeleid door een certificaat dat bewijst dat hij is ingeschreven in een internationaal erkend stamboek. Deze inschrijving wordt bevestigd door een aangifte van geboorte of door een stamboek, afgegeven door een partnerorganisatie die onder contract staat van een lidstaat van de Internationale Kynologische Federatie (FCI - http://www.fci.be )

6. Mogen de American Staffordshire terriers die staan ingeschreven in een Amerikaans stamboek Frankrijk in?

Nee, zij mogen Frankrijk niet in. Hoewel de rasstandaard van de American Staffordshire terrier op internationaal niveau is gedefinieerd door de FCI, wordt het Amerikaanse stamboek van het ras niet erkend door deze organisatie. Hij wordt dus ook niet erkend door de Franse autoriteiten.

7. Met wie kan ik contact opnemen in geval van twijfel?

In geval van twijfel, wordt u aangeraden om contact op te nemen met uw dierenarts. Uw dierenarts heeft namelijk het Europees dierenpaspoort afgegeven en daarin de identificatie van uw dier aangegeven en de rabiësinenting uitgevoerd. Hij of zij is in staat om er de geldigheid van te controleren en u raad te geven.

Uw dierenarts kan ook oordelen of uw hond wel of niet tot de eerste of de tweede categorie behoort, zoals gedefinieerd in de Franse wet, met behulp van de informatie weergegeven bij vraag 3.

Als u twijfels heeft over de documenten die de raszuiverheid van uw hond waarborgen als hij behoort tot de tweede categorie zoals is voorgeschreven door de Franse wet, dan kunt u contact opnemen met de organisatie die is belast met het stamboek waarin uw hond staat ingeschreven.

8. Fretten, andere soorten en export met een commercieel doeleinde?

De invoer in Frankrijk van fretten die reizigers begeleiden is onderworpen aan dezelfde bepalingen als die voor honden en katten.

Voor alle andere soorten en voor de export met een commercieel doeleinde, is het noodzakelijk om contact op te nemen met de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit), die eventueel de nodige gezondheidscertificaten zal opstellen:

Voedsel en Waren Autoriteit

Postbus 19506

2500 CM Den Haag

Telefoon :             +31 (0)70 448 48 48       

Fax : +31 (0)70 448 47 47

E-mail: info@vwa.nl

 

 

 

Foto
Vakantie Appartement
Haus Oberweiler
Bezoek de Djimba familie tijdens uw vakantie

We speak English
Nous parlons Français
Wir sprechen Deutsch
Contact
Betty Heideman 
+49 6569 9649970

altundneu.ferienappartement@gmail.com

Met je honden op vakantie in de EIFEL Duitsland
  • Home
  • Vakantie Appartement Haus Oberweiler
    • woonkamer
    • eetkeuken
    • slaapkamer 'Aarde'
    • slaapkamer "lucht"
    • bibliotheek
    • sanitaire ruimtes
    • diverse ruimtes
    • balkon en tuintje
    • voorheen
  • Omgeving
  • Links
  • Contact